TjänaPengar.com
     LOADING MENU...
 >> SENASTE NYTT
Fler nyheter >>
UsersOpinion - Få aktier för dina åsikter!

Sökmotorer
Efter som du tjänar pengar på dina besökare, genom de klick de gör på dina banners eller de köp de gör via din sajt, så förstår du nog att trafiken är väldigt viktig. Det gäller att synas och det gäller att hittas.


Börja alltid med att ta reda på vilka sökmotorer din sajt finns med i. Det gör man enklast genom att ange den egna webadressen istället för ett sökord. Du kan även använda vårt special hjälpmedel.

Sökord
Nästa steg blir att titta på hur högt man hamnar i sökningar som potentiella kunder/besökare kan tänkas göra. Tänk efter, hur söker du själv fram sajter? Vilken information letar de efter? Vilka sökord kan de tänkas använda? Detta gör du lättast via ett rankprogram, en speciell programvara som är utformat för att lätt kunna se hur långt uppe i resultatlistan ens sajt ligger i förhållande till vissa nyckeord/sökord. Om resultatet blir alltför dåligt bör du direkt kolla till dina MetaTags, och eventuellt förbättra dem.

Vi på redaktionen kan även hjälpa dig att analysera din webbplats, skicka bara ett mail till oss på redaktionen, så kontaktar vi dig med en rapport. Glöm inte att skriva din webbadress och de sökord du vill bli förknippad med.

Registrera din sajt
Därefter är det dags att registrera din sajt på så många sökmotorer som möjligt. När du har regisrerat din sajt bör du tänka igenom ditt mål. Hur många besökare vill jag få varje vecka/månad? Hur ska jag kunna uppnå mina mål? Ska jag lägga ner pengar på marknadsförning?

Automatisk registrering
Eftersom registrering på sökmotorer kan vara ganska tidskrävande har det utvecklats en mängd olika programvaror som hjälper dig registrera din hemsida till olika sökmotorer. Det viktigaste man bör tänka på är att den programvara som kostar pengar är alltid bättre än den som är gratis. Vi har plockat bort en mängd program eftersom de är oseriösa och de kan till och med skada din registrering. De skickar nämligen in din webbadress till en rad olika sökmotorer som finns under flera olika namn. Till exempel så finns AltaVista, HotBot Excite och Lycos under en rad olika namn i olika länder, men de använder samma register. De kommer då få in många anmälningar för samma sida och kommer då att klassa dig som en indexspammare.
Något som är jätteviktigt att komma ihåg är att de olika sökmotorerna ser på olika saker för att bestämma om din sida är relevant eller inte.

Vi har gjort en lista på de programvaror vi tycker är värda att prova.
Läs mer >>

Mer info
SearchEngineWatch
En utmärkt webplats med massor med information om olika sökmotorer. Hur de fungerar, hur man blir registrerad och vilka de vanligaste sökorden är.

Här hittar du en lista på sökmotorer vi rekommenderar att du registrerar din webbplats till. Klicka här >>

Här hittar du en lista på länksidor och länkkataloger vi rekommenderar dig att registrera din webbplats till. Klicka här >> >> NYHETSBREV
Vill du hålla dig informerad om vad som händer på marknanden?

Prenumerera då på vårt nyhetsbrev. Massor av tips, idéer, verktyg och affärsmöjligheter.

E-postadress:

 >> LÄNKARKIV
>>
© 2000 TjanaPengar.com, all rights reserved. Produced in collaboration with Vernox™ Network.