TjänaPengar.com
     LOADING MENU...
 >> SENASTE NYTT
Fler nyheter >>
UsersOpinion - Få aktier för dina åsikter!
E-post utskick
Det har blivit vanligare och vanligare att skicka ut e-post meddelande till sina besökare, för att på så sätt på minna dem om att besöka ens webbplats. Detta har blivit en effektiv och billig marknadsförningsåtgärd, speciellt för de mindre webbplatserna.

Nyhetsbrev
Det helt klart vanligaste sättet att komma i kontakt med sina besökare är att använda sig av ett nyehtsbrev. Vi har lagt upp en speciell guide just för nyhetsbrev, läs mer här!

Gratis e-post adresser
Det finns många företag idag som erbjuder gratis e-mail adresser. Detta har blivit en smart lösning för företagen att skapa trafik till deras sajt. Kunderna måste ju tillbaka till deras sida för att kolla sin mail. Du kan själv erbjuda dina besökare samma tjänst via det amerikanska företaget ZapZone Network.
För er som har egna domännamn rekommenderar vi företaget EveryOne. Vissa företag har även gått ett steg längre och erbjuder olika typer av poäng och bonus för att besökarna ska använda deras e-post tjänst. Läs mer om dessa företag här.

Spam
I och med e-post utskicken blivit vanligare, har så kallade spam-mail blivit vanligare. Ett spam-mail är obeställd reklam eller kjedjebrev. I Sverige har debatten om spam hittills varit ganska mild och mest förts i datatidningar och nyhetsgrupper, och det kanske främst för att Sverige inte haft så stort probem med spam. Oftast kommer spamen från USA där prblemen är mycket större.
E-post är nytt som reklammedium, som framför allt uppskattas av små företag eftersom det är så billigt. 10.000 reklamutskick kostar ett par kronor, och desutom ger det direktkontakt med kunden och kan besvaras direkt.

Problemet idag är att det flesta av de reklambrev som skickas ut är att utskicken oftast baseras på slumpvis framtagna e-postlistor, och där med kan vem som helst få erbjudandet. Ofta med förfalskade avsändaradresser via oskyldiga företags e-postservrar, vilket gör att mailen blir väldigt svåra att spåra. De flesta av mottagarna blir irriterade, men eftersom det är så billigt att skicka ut så lönar det sig redan om en på 10.000 nappar.

I USA växer lavinartat, där exempelvis det amerikanska företaget AOL, Amerika Online, beräknar att uppåt 40% av de 15 miljoner mail de hanterar varje dag är spam, och till stor del reklam för porrsajter. Där har konsumentgrupper gått samman för att spåra spammare och sedan lagt ut deras namn, adress och telefonnummer på hemsidor. Vissa stater, bland annat Califirnien och Virginia, har gått ännu längre och infört förbud mot att skicka kommersiell e-post utan att mottagaren uttryckligen går med på det. I Europa har både Italien och Österrike lagstiftat, och även Sverige är på väg, genom ändringar i markndsförningslagen. Enligt den nya lagen som träder i kraft den 1 maj måste konsumenter som inte vill ha reklam tacka nej till varje företag efter att företaget skickat dem obeställd reklam, så kallad opt-out. Bitos, branschföreningen för innehålls- och tjänsteleverantörer, har kritiserats för sitt ställningstagande för regeringens omtvistade nya lag för e-postreklam och har gått nu med egna rekommendationer för hur e-postreklam ska hanteras. Ett av förslagen är att rubrikraden ska ha markeringen ® för att mottagaren lätt ska kunna filtrera bort e-postmeddelandet.

Skydda dig ifrån spam
Finns det något man kan göra för att skydda sig ifrån spam, eller att hamna på en spamlista? Först och främst lämna aldrig ut din e-post adress i gästböcker. En annan viktig tumregel är att besvara aldrig ett spam. Detta bekräftar bara att din e-post adress verkligen fungerar,och det slutar bara med att du får ännu fler spams. Skicka istället vidare brevet till de organisationer som bekämpar sapm, eller till internetleverantören. Alla internetleverantörer har en speciell adress som kallas abuse (exempel abuse@telia.com, abuse@hotmail.com eller
abuse@utfors.se) där det tar emot och utreder spam
.

Här kan du hitta mer information om spam:
http://www.konsummentverkan.se/
http://www.euro.cauce.org/en/countries/c_se.html
http://www.spamcop.net/
http://www.abuse.net/
http://www.cauce.org/
http://spam.abuse.net/
http://samspade.org/

Spåra spammare :
Home.se
Lär dig såra spammare.

Hacka.nu
Alla verktyg du behöver för att spåra en spammare.

 >> NYHETSBREV
Vill du hålla dig informerad om vad som händer på marknanden?

Prenumerera då på vårt nyhetsbrev. Massor av tips, idéer, verktyg och affärsmöjligheter.

E-postadress:

 >> LÄNKARKIV
>>
© 2000 TjanaPengar.com, all rights reserved. Produced in collaboration with Vernox™ Network.